Categorii
Bine aţi venit la Tratamente Alternative
 
 

IMPORTANȚA SEMINȚELOR DE IN PENTRU SĂNĂTATE

Semințele de in conțin două componente esentiale pentru sănătate. În primul rând este vorba despre componenta lipidica (grasă)  –care este formată în proporție de peste 51% din acizi grași omega 3. Aceștia sunt foarte importanți pentru construcția membranelor celulare, pentru menținerea unui nivel optim sanguin de colesterol , intră în componența neurotransmitatorilor (substanțe ce transmit influxul nervos), fiind foarte importante în sănătatea sistemului nervos (de la probleme de depresie, la schizofrenie). Prin asimilarea acizilor grasi omega 3 se formează produși de metabolism cu caracter anti-inflamator, uleiul de in fiind astfel important în probleme reumatismale, infecții și în orice proces tumoral. Pentru a fi eficient, uleiul de in trebuie sa fie consumat in formă crudă, deoarece prin incalzire puternica se oxideaza și iși pierde proprietățile benefice.

O altă componentă importantă a uleiului de in o reprezintă lignanii, care au un caracter fito-estrogenic si anti-cancerigen. Estrogenii naturali si cei sintetici pot avea efecte negative asupra sănatatii, deoarece sunt importanti in procese de imunitate celulara, in vreme ce fitoestrogenii, printr-un mecanism competitiv, si prin caracterul lor neproliferativ, impiedica dezvoltarea cancerelor hormonal estrogen - dependente.

Semințele de in contin si mucilagii care au un caracter emolient si impiedica constipatia. Daca folosim semințele de in pentru consum direct, este bine ca acestea sa fie ținute  în apă sau în alt lichid cateva ore înainte de a fi consumate, pentru a fi utilizate eficient.

Semintele de in integrale sunt extrem de importante pentru sănatatea cardio-vasculară.

!! Medicer Bios folosește semințele de in ca atare, vândute în magazin la preturi foarte mici pentru a stimula consumul, având în vedere beneficiile foarte mari ale acestora. De asemenea, Medicer Bios are spre vanzare făina de in , ulei de in,  și ca material aditional, în capsule, în care substanțele active (de ex licopen-ul) cer un mediu cu procent de grasime mai mare în vederea obținerii unei eficacităti maxime a lor.

Medicer recomanda consumul zilnic a cel putin 30-40 g semințe de in pentru păstrarea unei stări de sanatate fizica si psihică bună.  

Având insa in vedere ca semintele de in sunt foarte perisabile si devin usor râncede, e bine sa cumparati seminte organice intregi si sa le macinati pe masura ce le folositi (evitati variantele deja macinate). Uleiul din seminte de in nu contine, in mod obisnuit, lignani.

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pag:
Sortare după:
SEMINTE DE IN
Prezentare:  100% seminte de in (Linum usitatissimum), punga 150 gr Indicatii: T..
2,00
Bazat pe OpenCart Tradus de Shopencart
Tratamente Alternative © 2018