Categorii
Bine aţi venit la Tratamente Alternative
 
 

Proprietățile semințelor de chia

Semintele de chia contin o mare cantitate de antioxidanti, care previn deteriorarea membranelor celulare, dar si deteriorarea materialului genetic din nucleele celulelor. Aceasta deteriorare este cauza bolilor degenerative, inclusiv unele reumatisme si afectiuni tumorale maligne.

Semintele de chia contin circa 40 % carbohidrati, din care peste 90 % fibre insolubile, care, in contact cu apa, cresc foarte mult in volum, sunt emoliente si pot ajuta la curatarea colonului. Astfel sunt foarte active in detoxifierea organismului.

Semintele de chia contin grasimi valoroase, in primul rand uleiuri omega 3 vegetale, care sunt foarte importante atat pentru sanatatea cardio-vasculara, cat si pentru sanatatea psihica. Produsii de metabolism din uleiurile omega 3 au un puternic efect antiinflamator si sunt, astfel, benefice in diverse suferinte cu caracter dureros, pe coloana vertebrala, dar si in articulatiile mari si mici. Uleiurile polinesaturate omega 3 trebuie sa fie continute in alimentatie in proportie de cel putin 1 : 4 fata de acizii grasi omega 6, pe care alimentatia obisnuita ii asigura in cantitati mari.

Semintele de chia ajuta la reglarea corecta a glicemiei, fiind utile in preventia diabetului. Pe de alta parte, ele au un indice glicemic mic, ceea ce este foarte important pentru cei care au deja diabet.

Medicer Bios recomanda utilizarea semintelor de chia ca aliment pentru cei care urmeaza cure de slabire, deoarece inhiba apetitul alimentar si, in consecinta, utilizarea unei cantitati prea mari de mancare, precum si eventualele neplaceri create de infometare.

Datorita continutului de calciu mult mai mare decat continutul corespunzator pentru lapte este foarte eficient pentru copii aflati in crestere, dar si pentru combaterea osteoporozei si afectiunilor inrudite.

Datorita fibrelor solubile, semintele de chia sunt foarte importante in scaderea nivelului de colesterol din  sange.

Pentru toate aceste proprietati benefice precum si pentru gustul si aroma lor placuta, Medicer Bios recomanda utilizarea in alimentatie a semintelor de chia.

Medicer Bios vinde la preturi atractive seminte de chia ambalate .

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pag:
Sortare după:
Aceste seminte erau mancarea de baza a aztecilor din Mexicul Central, dar, in aceeasi masura, tot..
7,00
Bazat pe OpenCart Tradus de Shopencart
Tratamente Alternative © 2017