Categorii
Bine aţi venit la Tratamente Alternative
 
 

ULEIUL DE COCOS

ULEIUL DE COCOS IN ALIMENTATIE, RECOMANDAREA MEDICER

Medicer Bios recomanda si pune pe piata, la preturi accesibile, uleiul de cocos, atat pentru uz alimentar, cat si pentru uz cosmetic, pentru par si pentru corp.

Se foloseste atat termenul de „ulei de cocos”,  cat si termenul de „unt de cocos”. De fapt, ambele exprimari, in cazul cocosului, sunt corecte. Prin unturi vegetale se inteleg acele grasimi vegetale care, la temperaturi obisnuite, sunt in stare solida. Uleiurile vegetale , la aceleasi temperatura, sunt in stare lichida. Grasimea extrasa din pulpa fructului de cocos este solida si chiar are un aspect dur pana la 24 °C, iar pana la 26 °C se inmoaie treptat, pana devine lichid, la fel ca toate uleiurile vegetale.

Exista parerea ca uleiurile care sunt grasimi polinesaturate sunt mai sanatoase decat unturile, care sunt grasimi saturate. In realitate, grasimile polinesaturate sunt sanatoase numai daca exista un raport optim intre ele, in caz contrar putând deveni nesănatoase. Este cazul grasimilor omega 6, care in alimentatia cvasi-totalitatii oamenilor sunt in exces si, prin aceasta, devin daunatoare.

Uleiul de cocos contine grasimi saturate din categoria celor cu lant mediu si, in primul rand, acidul lauric aflat intr-o proportie de cca 51% din totalitatea compozitiei sale. Trigliceridele cu lant mediu au proprietati de tipul urmator: ele sunt asimilate direct, fara o stocare intermediara, ceea ce face ca persoana care le consuma să nu se ingrașe si sunt foarte utile celor care au nevoie de un consum energetic rapid (sportivi, persoane care fac efort fizic intens). Acidul lauric , atunci cand este asimilat in organism, genereaza, la fel ca si acizii grasi omega 3, compusi cu caracter anti-inflamator. In acest fel, utilizarea uleiului de  cocos in alimentatie duce la curatarea peretilor interiori ai vaselor de sange si la eliminarea depunerilor aflate pe acestia.

Uleiul de cocos se obtine prin presarea pulpei fructului de cocos, fără a fi nevoie de încalzire și fără utilizarea de solvenți.

Poate fi folsit in alimentatie in mod direct, este foarte placut la gust cand este utilizat in inghetata si poate fi si incalzit in preparate alimentare, deoarece se degradeaza foarte greu prin incalzire.

Medicer Bios recomandă înlocuirea parțială a uleiurilor de floarea soarelui, porumb si soia cu uleiul de cocos care are unele proprietăți mult mai bune pentru sanatate.

Dr Roxana Ionescu

Medic primar, specialist fitoterapie Medicer

Nu sunt produse în această categorie.
Bazat pe OpenCart Tradus de Shopencart
Tratamente Alternative © 2017