Categorii
Bine aţi venit la Tratamente Alternative ELAPIS
 
 

IMPORTANȚA SEMINȚELOR DE IN PENTRU SĂNĂTATE

Semințele de in conțin două componente esentiale pentru sănătate. În primul rând este vorba despre componenta lipidică (grasă)  –care este formată în proporție de peste 51% din acizi grași omega 3. Aceștia sunt foarte importanți pentru construcția membranelor celulare, pentru menținerea unui nivel optim sanguin de colesterol , intră în componența neurotransmitătorilor (substanțe ce transmit influxul nervos), fiind foarte importante în sănătatea sistemului nervos (de la probleme de depresie, la schizofrenie). Prin asimilarea acizilor grasi omega 3 se formează produși de metabolism cu caracter anti-inflamator, uleiul de in fiind astfel important în probleme reumatismale, infecții și în orice proces tumoral. Pentru a fi eficient, uleiul de in trebuie să fie consumat in formă crudă, deoarece prin încalzire puternică se oxidează și iși pierde proprietățile benefice.

O altă componentă importantă a uleiului de in o reprezintă lignanii, care au un caracter fito-estrogenic si anti-cancerigen. Estrogenii naturali și cei sintetici pot avea efecte negative asupra sănatatii, deoarece sunt importanti in procese de imunitate celulara, în vreme ce fitoestrogenii, printr-un mecanism competitiv, și prin caracterul lor neproliferativ, împiedică dezvoltarea cancerelor hormonal estrogen - dependente.

Semințele de in conțin și mucilagii care au un caracter emolient și împiedică constipația. Daca folosim semințele de in pentru consum direct, este bine ca acestea să fie ținute  în apă sau în alt lichid cateva ore înainte de a fi consumate, pentru a fi utilizate eficient.

Semintele de in integrale sunt extrem de importante pentru sănatatea cardio-vasculară.

!! Medicer Bios folosește semințele de in ca atare, vândute în magazin la prețuri foarte mici pentru a stimula consumul, având în vedere beneficiile foarte mari ale acestora. De asemenea, Medicer Bios are spre vânzare făina de in , ulei de in,  și ca material adițional, în capsule, în care substanțele active (de ex licopen-ul) cer un mediu cu procent de grăsime mai mare în vederea obținerii unei eficacităti maxime a lor.

Medicer recomandă  consumul zilnic a cel putin 30-40 g semințe de in pentru păstrarea unei stări de sănătate fizică și psihică bună.  

Având însă în vedere că semintele de in sunt foarte perisabile și devin usor râncede, e bine să cumpărați semințe organice întregi și să  le măcinați pe măsură ce le folosiți (evitați variantele deja măcinate). Uleiul din semințe de in nu conține, în mod obisnuit, lignani.

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pag:
Sortare după:
SEMINTE DE IN
Prezentare:  100% seminte de in (Linum usitatissimum), punga 150 gr Indicatii: T..
2,00Lei
Bazat pe OpenCart Tradus de Shopencart
Tratamente Alternative ELAPIS © 2022