Nicotina: Agentul controversat de pierdere a grăsimilor și nootropic cerebral
Extract Glicerin – alcoolic din Frunza și tulpina de tutun
Substanțe active- extracte din planta de tutun:
- Tutunul este planta cu cel mai mare conținut de SOLANESOL. Se găsește în concentrație de aproximativ 0,9% din această plantă!
Solanesol-ul posedă activități antimicrobiene, antitumorale, antiinflamatorii și anti-ulceroase și servește ca un intermediar farmaceutic important pentru sinteza coenzimei Q 10 , vitaminei K 2 și N-solanesil- N , N ′-bis( 3,4-dimetoxibenzil) etilendiamină (SDB). Funcțiile fiziologice ale coenzimei Q 10 includ antioxidare, anti-îmbătrânire, îmbunătățirea funcției imune, îmbunătățirea cardiovasculară, îmbunătățirea funcției creierului și reglarea lipidelor din sânge; poate fi utilizat pentru tratarea migrenelor, bolilor neurodegenerative, hipertensiunii arteriale și bolilor cardiovasculare și ca supliment alimentar pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2. Vitamina K2 favorizează creșterea osoasă, inhibă resorbția osoasă, stimulează mineralizarea osoasă, are efecte preventive și terapeutice asupra osteoporozei, diminuează coagularea sângelui și reduce progresia arteriosclerozei. Agentul anti-cancer sinergizer SDB permite depășirea rezistenței multimedicamente mediate de glicoproteina P în celulele canceroase și are efecte sinergice cu anumite medicamente antitumorale
- Desigur că cea mai cunoscută substanță conținută în planta de tutun este Nicotina. În cantități mari este o otravă dar in microdoză este un amplificator cognitiv surprinzător de puternic, cu efect în optimizarea comenzilor nervi/mușchi
Modului în care acționează nicotina în corpul uman:
„Nicotina se leagă de receptori (cunoscuți ca „receptori de nicotină acetilcolină”, prescurtați ca nAChRs) care sunt localizați pe mușchii fumătorului și în tot creierul.
Nicotina stimulează receptorii să declanșeze o reacție care are ca rezultat eliberarea suplimentară de neurotransmițători (mesageri chimici care se mișcă între nervi, mușchi sau glande pentru a afecta multe funcții ale corpului, starea de spirit și comportamentul)” https://www.tobaccoinaustralia.org.au/chapter-6-addiction/6-3-mechanism-of-action
# Cele mai bune beneficii pentru sănătate ale nicotinei
Încă din 1992, cercetătorii promovau deja beneficiile pozitive ale nicotinei (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/027858469290069Q), cum ar fi îmbunătățirea memoriei pe termen lung și creșterea atenției.
Nicotina ajută la îmbunătățirea memoriei
O meta-analiză a 41 de studii de laborator umane efectuate între 1994 și 2008 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20414766) a constatat că nicotina a îmbunătățit semnificativ acuratețea memoriei pe termen scurt și capacitatea de a reaminti rapid informațiile stocate în memoria pe termen scurt.
Nu numai că această constatare a fost confirmată anterior de studiile pe șobolani https://digitalcommons.conncoll.edu/psychhp/5/ și studiile asupra creierului uman (https://www.cognitiongroup.com/publication/Cognitive_Effects_of_Nicotine_fMRI_published.pdf ), dar îmbunătățirile memoriei rezistă atunci când vizați pacienții care suferă de pierderi timpurii de memorie (https://www.npr.org/sections/health-shots/2012/01/09/144906236/nicotine-patches-up-early-memory-loss-in-study ).
Nicotina scurtează timpul de reacție
Teza de master exhaustivă a unui student a descoperit că nicotina a ajutat la reducerea timpului de reacție în timpul unei sarcini cognitive https://ir.lib.uwo.ca/cgi/viewcontent.cgi?article=5750&context=etd .
Nicotina îmbunătățește capacitățile mentale
Cum îmbunătățește nicotina puterea mentală?
Dacă aruncați o privire la literatura medicală pusă la dispoziția publicului, veți începe să observați câteva beneficii interesante:
- Reduce simptomele depresiei (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16977477/) la nefumători
- Îmbunătățește performanța de conducere la fumători (https://www.karger.com/Article/Abstract/119229 )
- Îmbunătățește performanța generală (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12784106/) la piloții care efectuează zboruri lungi
- Crește „timpul până la epuizare” (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30387193/) la sportivi
- „Crește eficiența rețelei funcționale a creierului” https://www.gwern.net/docs/nicotine/2012-wylie.pdf
- Nicotina este un potențial tratament al bolii Alzheimer și Parkinson
- Deși această ultimă afirmație este o concluzie preliminară, cercetătorii au petrecut ultimele două decenii examinând legătura dintre nicotină și mai multe tulburări neurodegenerative.
- Chiar și în 2008, o revizuire sistematică publicată a sugerat că nicotina a avut implicații pentru terapia bolii Parkinson https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4430096/ :
„... Această incidență redusă a bolii Parkinson a fost atribuită nicotinei din produsele din tutun, cel puțin parțial, pe baza unor lucrări experimentale
Câtă nicotină ar trebui să iau?
- Recomand să începeți cu 1 mg de nicotină pe zi , mergând treptat până la 2 mg.
- Deși am văzut unii oameni care susțin că au folosit doze de până la 4 mg, personal am considerat că este prea stimulant. Dacă se depășeste o limită, specifică fiecăruia dintre noi, nicotina devine dintr-un agonist un antagonist.
Cantitatea de nicotină pe care o conține o țigară variază între diferitele tipuri de țigări, mărci de țigări și mărci de tutun pentru diferite produse de fumat. În medie, o țigară normală conține în jur de 10 până la 12 miligrame de nicotină. Doar o mică parte din această cantitate se absoarbe prin plămâni. Fumul de țigară, cu toate că e cea mai rapidă modalitate de a obține beneficiile simțite de utilizator, are multe efecte negative în timp. Noi propunem un extract glicerino- alcoolic din planta de tutun ce poate fi folosit sub formă de picături, sublingual.