Categorii

SINUZIT UP FORTE

Producător: ELAPIS TDK
Cod produs: SINUZIT UP
Puncte de recompensă: 0
Disponibilitate: 190
Preţ: 30,00Lei

SINUZIT UP FORTE

CONȚINE: Acid Ortoboric, DIMETILAMINOETANOL, ACID PARAAMINOBENZOIC 

capsule folosite în prepararea soluției pentru irigaţie nazală salină

Utilă în: bolile infectioase respiratorii, rinită, sinuzită, alergii nazale, răceli, în combaterea unor manifestari ale gripei, astm și celor ce sforăie sau au apnee în somn.

Știm că aerul conţine o floră microbiană saprofită, naturală formată din bacterii, ciuperci şi virusuri. In anumite condiţii de temperatură şi umiditate alături de această floră apar şi se dezvoltă germenii patogeni care provin de la omul bolnav sau purtător. Una dintre cele mai frecvente căi de transmisie a acestor microbi şi virusuri fiind cea a aerului, ducând de cele mai multe ori la apariţia bolilor infectioase respiratorii şi cutanate. Ca o măsură de prevenţie în transmiterea acestor boli menţionăm lavajul nazal deoarece calea de acces in organism este nasul.

După cum ştim aparatul respirator are ca segment iniţial nasul. Acesta este compus din piramida nazală şi fosele nazale urmate de sinusuri. Pereţii foselor nazale sunt căptuşiţi de mucoasa nazală care prin orificiile de drenaj pătrunde în sinusuri. Nasul are un rol fiziologic deosebit de important în organism având următoarele funcţii: respiratorie, de apărare, fonatorie şi olfactivă iar pentru a-şi putea exercita aceste funcţii trebuie întreţinută o igienă nazală permanentă. Rinitele acute sau cronice, infectioase sau alergice şi sinuzitele sunt afecţiuni care apar de regulă în urma unor infecţii virale sau bacteriene sau în urma contactului cu un alergen, în toate aceste afecţiuni este indicat pe lângă tratamentul medicamentos prescris şi lavajul nazal ca o metodă adjuvantă în ameliorarea simptomelor acestora.

Irigaţia nazală salină şi alergia:

Alergia este o reacţie de intoleranţă la anumite substanţe străine corpului ( denumite alergene) şi se poate manifesta la orice vârstă. Aceste substanţe se găsesc în unele alimente, medicamente şi în aer. Există mai multe tipuri de alergii, în funcţie de factorii declanşatori; Alergia la fân, graminee şi polen ; Alergiile la acarieni şi praf, mucegaiuri ; Alergiile la substanţe chimice; Alergiile la animale; Alergia la poluanţii din aer.

Alţi factori care determină alergii sunt: înţepăturile de insecte, unele substanţe chimice ( care se găsesc în anumite produse cosmetice şi de igienă) fumul, latexul, unele alimente cu potenţial alergic etc...

Iar măsurile de prevenţie corespunzătoare se iau în funcţie de calea prin care substanţele alergene ajung în organism  O primă măsura de prevenţie este evitarea pe cât posibil a alergenului dar dacă aceasta nu e realizabilă atunci când substanţa alergenă ajunge în organism prin inhalare, LAVAJUL NAZAL ( spălarea, clătirea foselor nazale) este una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a acestuia.

Irigaţia nazală salină şi poluarea :

Poluanţii din aerul ambiental pot produce modificări ale sănătăţii dacă pătrund în organism şi depăşesc capacitatea acestuia de a se apară . Sursele de poluare sunt:

naturale - erodarea solului ( producerea de praf), vegetaţia (polen, fungi, mucegaiuri) incendii spontane (fum, cenuşă, hidrocarburi)

artificiale - combustii în instalaţii fixe sau mobile - mijloacele de transport terestre , autovehiculele ( hidrocarburi, funingine, fum, cenuşă, vapori de benzină, poluanţii din gazele de eşapament, plumb), procese industriale ( industria metalurgică, feroasă şi neferoasă, industria materialelor de construcţie, chimică, tâmplărie prin eliminarea de particule de cărbune, hidrocarburi nearse, aerosoli ai metalelor Pb, Cu, Fe, Sb, Zn, CO, S02 şi altele, diverse pulberi, floruri, etc).

Poluanţii din aer, indiferent de sursa lor, ne afectează sănătatea, de la simple iritaţii ( poluanţii iritanţi afectând cu precădere mucoasa căilor respiratorii), la alergii şi in cazuri extreme la cancere. Poluanţii cancerigeni produc mutaţii celulare, iar dintre cancerele asociate poluanţilor aerului amintim cancer pulmonar (azbest, plumb, fum de ţigara), cancer de căi nazale (pulberi de lemn), de esofag şi orofaringe (fumat). Prin urmare printr-o igienă nazală atentă putem elimina o parte din aceşti poluanţi reducând astfel efectele nocive asupra organismului.

Irigaţia nazală salină şi astmul:

In urma unor studii s-a stabilit că îmbunătăţirile în ceea ce priveşte rinita şi sinuzita au ameliorat simptomele de astm şi bronşită. Acest lucru se bazează pe teoria bolilor căilor respiratorii unite, deoarece mucoasa nazală şi cea a sinusurilor acţionează fiziologic similar cu mucoasa traheală şi bronşică, iar inflamaţia cavităţilor nazale şi a sinusurilor duce de multe ori la inflamaţia traheei şi bronhiilor.

Irigaţia nazală salină şi sforăitul:

Rezistenţa creată în canalele nazale congestionate împiedică buna inspiraţie de aer în plămâni. Dacă rezistenţa este suficient de semnificativă, palatul moale vibrează, deoarece, în poziţia culcat pe spate, palatul moale cade pe spate, iar fluxul de aer vrea să ridice natural palatul. Fluxul de aer nazal fiind scăzut nu va putea să ţină palatul moale departe de peretele faringian, astfel producând vibraţii şi sforăit.

Preparare

SINUZIT UP FORTE – La 1 litru de apa la care ati adaugat 9 grame de sare de bucatarie (neaditivată cu iodat de potasiu) adăugați conținutul a 2-3 capsule de SINUZIT UP FORTE. Încalziti soluția și amestecați pentru dizolvarea completă. Desfacerea capsulelor este relativ simplă și se face prin rotirea celor 2 părti ale capsulei una față de alta, până la desprinderea completă. Vărsați apoi conținutul fiecareia din capsule în soluție și amestecați.

Produse eliberate fără reţetă medicală. Calmare naturală în cazul:

 • Simptomelor nazale cauzate de rinita alergică, gripă şi răceală
 • Alergiilor si congestiei nazale
 • Alergiilor provenite de la praful din locul de muncă şi casă, vapori, păr de animale, iarbă, polen, fum etc.
 • Presiunii sinusurilor şi congestiei nazale
 • Scurgerilor post-nazale

RECOMANDAT SI:

 • Utilizatorilor de aparate pentru apnee în somn
 • În caz de Fibroză chistică şi sindromului cililor imobili
 • Bolnavilor de Astm
 • Celor care sforăie sau cu apnee în somn

NASUL este un FILTRU pentru aproximativ 14.000 litri de aer pe care îl inspiram în fiecare zi. Pentru a ţine acest filtru de aer curat este necesar sa facem o rutina din igiena nazală zilnică (Dr. K.C. Mehta)

Procedura completa presupune:

 1. Fierbeti un litru de apă. Atentie, sticlele PET disponibile nu au, în general, un litru! Deci cântăriți inițial un Kg de apă pentru calibrare! Dupa fierbere 3 min si răcire, decantați sărurile rămase de pe fundul vasului. Vasul recomandat este din sticlă termorezistentă ce permite ușor reîncălzirea soluției finale la temperatura corpului de fiecare dată când folosiți soluția nazală.
 2. Prepararea concentrației corecte (echivalent serului fiziologic – la 1 Litru de apă adaugați 9 grame de sare de bucatarie și conținutul a 2-3 capsule de SINUZIT UP FORTE . Lăsați apoi soluția la răcit.

Când folosiți soluția:

 1. Încalziți soluția (în care a fost în prealabil dizolvat și fiert cotinutul) la temperatura de aproximativ 30-40 grade Celsius, astfel încat să fie bine suportat de fosele nazale. Daca ați respectat concentrația – 9 grame de sare de bucatarie la 1 Litru apă, solutia este foarte bine suportată în fosele nazale.
 2. umplerea căușului palmei cu soluție
 3. solutia se trage alternativ pe fiecare nară si se elimina pe gură. Repetați aceasta clatire de cateva ori.
 4. Se elimină surplusul de soluție din nări prin suflarea nasului după ce stați aplecat cateva secunde.

Senzația finală ar trebui sa fie de ușurare a respirației. O curațire in prealabil a gurii cu o soluție de Peroxid de Hidrogen de uz alimentar in concentrație de 1-2% constituie un avantaj.

O procedură mai simplă presupune folosirea unui vas Petri pentru curațirea în regim de curgere liberă prin fosele nazale, dar acestă procesură nu permite o curațare a zonei farigiene (unde pot rămâne resturi de alimente) la fel de bună ca cea manuală.

Atentie!

Capsulele de Sinuzit Up Forte se folosesc la 1 litru de apă numai impreună cu:

 1. Un pliculeteț de Sinuzit-Up (conține clorura de sodiu si bicarbonat de sodiu corect dozate), sau
 2. 9 grame de sare de bucatarie pentru murături (care nu este aditivată cu iodat de potasiu) 

Altă opțiune, mai scumpă dar mai simplă, este sa folosiți în amestec cu Ser fiziologic (care este tot apa cu sare 9%) - 1Kg  - pe care puteți sa-l achizitionați din farmacii

 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău            Bun

Introduceţi codul din imagine:Bazat pe OpenCart Tradus de Shopencart
Tratamente Alternative ELAPIS © 2022